Egészségügyi szolgáltatások

VÉSZHELYZET ESETÉN HÍVHATÓ TELEFONSZÁMOK:

  • mentők: 104
  • tűzoltóság:105
  • rendőrség: 107
  • általános: 112 

 

EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK AZ ORVOSI RENDELŐBEN

Az orvosi rendelő a T épület földszintjén található, bejárat a H épület felől a két épület közötti udvarból (lásd: <https://www.bme.hu/egyetem-terkepe>).

A koronavírus-járvány alatt az orvosi rendelő korlátozottan működik.

A jelenleg elérhető egészségügyi szolgáltatásokról a https://med.bme.hu oldalon tájékozódhat. 

Az orvosi rendelőt a BME HUMÁN Egészségügyi és Jóléti Nonprofit Kft. üzemelteti.

 

TEENDŐK BALESET ESETÉN: 

Eljárás hallgatóval történő baleset esetén:

Az Egyetem területén hallgatóval történt baleset esetén,  az elsősegélynyújtással egy időben a Kancellária Vagyon- és Intézménybiztonsági Osztályán, a munkavédelmi  előadót is értesíteni szükséges (T: 463-3762, 469-1556, 463-2092, +36(30)306-4806).

Amennyiben a baleset súlyossága miatt mentőt kell hívni, akkor azzal egy időben a diszpécser szolgálat is kapjon tájékoztatást a történtekről (T:463-4444). 

Kollégiumok területén történő baleset esetén a helyszínen szolgálatban lévő portást kell értesíteni, és ott a baleseti naplóban rögzíteni a történteket az adatok és az elérhetőségek megadásával. 

 

Eljárás munkavállalóval történő baleset esetén:

Munkavállalóval történt baleset esetén,  az elsősegélynyújtással egy időben azonnal értesíteni kell a Kancellária Vagyon- és Intézménybiztonsági Osztályán a munkavédelmi  előadót.  A helyszínt az események pontos rögzítésének érdekében megváltoztatni tilos. A baleset korrekt kivizsgálása és a további balesetek megelőzése érdekében szükség lehet a tanúk segítségére, elérhetőségük megadására.

A Munkavédelmi szabályzat 9-es mellékletében található dokumentumot az adott szervezeti egység munkavédelmi megbízottja tölti ki a balesettel kapcsolatos adatokkal, és küldi tovább a Vagyon- és Intézménybiztonsági Osztályon dolgozó munkavédelmi előadónak .

Amennyiben a baleset súlyossága miatt mentőt kell hívni, akkor azzal egy időben a diszpécser szolgálat is kapjon tájékoztatást a történtekről (T:463-4444)