Modern Gyárak Éjszakája a Műegyetemen

Dátum: 2019. november 15. (péntek) 16:00 – 22:00 óra

Idén lesz harmadik éve, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium  megrendezi  a Modern Gyárak Éjszakáját. Ezúttal a legkorszerűbb hazai gyárak és nemzetközileg versenyképes ipari üzemek országszerte a tavalyinál kétszer több, összesen 72 helyszínen engednek bepillantást mindennapi működésükbe.

A 12 szektort képviselő, látogatható gyárak között megtalálhatóak magyarok, mint például a Szerencsi Bonbon Kft., a Tungsram vagy a Hirschler Glas, s ezen a pénteken kitárja kapuit több jól ismert nemzetközi nagyvállalat is, köztük például a Bosch, a GE, a Knorr-Bremse és a Siemens.

A programhoz csatlakozó cégekhez ellátogatók kipróbálhatják például a 3D nyomtatást, betekinthetnek a Boeing és az Airbus repülőgépek karbantartó üzemébe, kutató- és kísérleti laborokba, megtudhatják, hogyan készül egy LEGO kocka, a csokoládé, a ropi, a cumi, és hogyan kerül a dobozba az állateledel.

A Műegyetem „I” épületének földszintjén található Technológiai Központ is szeretettel várja az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek az Ipar4.0 22-féle innovatív megoldásával. Többek között kipróbálhatják például a VR és az AR ipari alkalmazásait, irányíthatnak ipari gépeket, illetve megfigyelhetik az ipari szenzorok és az önvezető járművek működését. 

A részvétel ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött,

további információk és jelentkezés a www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon.