Balatonfüredi Tudáscentrum - Szakmai Nap

A rendezvény helyszínéül a Rendszertudományi Innovációs Központ szolgált, ahol egy szakmai workshop keretében  a Balatonfüredi Tudáscentrumban megvalósítandó fejlesztésekről, a tervezett képzésekről, az ipari együttműködési lehetőségekről és a BME további, kapcsolódó céljairól esett szó. 

                     

A rendezvényt Kotán Attila, kancellár nyitotta meg, aki vázolta a projekt jelenlegi helyzetét és ismertette a BME erre vonatkozó hosszú távú terveit. Bemutatta az új képzőhely létesítését is magába foglaló Science Park program célkitűzéseit és a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztési elképzeléseket is.

                     

Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere beszédében méltatta a város és a BME jelenleg is gyümölcsöző kapcsolatát, amely az új Tudáscentrum átadását követően minden bizonnyal tovább fog erősödni.  Ismertette a város elképzeléseit a tervezett innovációs negyed további beruházásairól, fejlesztéseiről.

                 

Dr. Bohács Gábor egyetemi docens, aki az EFOP-4.2.1-16-2017-00021 számú, „BME Balatonfüredi Tudáscentrum” létrehozása elnevezésű projekt" szakmai vezetője bemutatta az új képzőközpont működési koncepcióját, szerepét és integrációját a Műegyetem életében, valamint részletesen kitért a tervezett képzésekre is.

                   

A délelőtti program  épületbejárással zárult, melynek során a résztvevők megtekintették a még kivitelezés alatt álló létesítményt jelenlegi állapotában.

Délután a workshop szakmai kerekasztalbeszélgetésekkel folytatódott,  ahol a  meghívott vállalatok képviselői beszámoltak az ipar oldaláról jelentkező igényekről és felvázolták, hogy azok kielégítésében milyen szerepe lesz, lehet a Balatonfüredi Tudáscentrumnak.

 

KK, SZT
fotó: Novotny Krisztina