Elindulnak a BME Innovációs és Fejlesztési Központjával kapcsolatos fejlesztések

A Kormány zöld utat adott, így elindulnak a BME Innovációs és Fejlesztési Központjával kapcsolatos fejlesztések.

A 2034/2020. (XII. 29.) határozat értelmében a Kormány egyetért a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Innovációs és Fejlesztési Központ létrehozásának koncepciójával, illetve az ezzel kapcsolatos beruházás előkészítésével és megvalósításával.

Rendelkezik továbbá arról is, hogy az innovációs és iparjogvédelmi igazgatási tevékenységet végző kormányzati szervezetek székhelye is a Központba kerüljön, és az ezzel kapcsolatosan felmerülő feladatok végrehajtását a Műegyetem koordinátori szerepkörben támogassa.

Az egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma kialakításának célja, hogy nemzetközileg versenyképes hazai tulajdonú vállalkozások jöjjenek létre, illetve fejlődjenek tovább.

A V2 és Goldmann épületek helyén felépülő BME Innovációs és Fejlesztési Központot a leendő innovációs negyed területén lévő intézmények (BME, ELTE, Corvinus + SOTE), a kapcsolódó innovatív vállalkozások és a betelepülő KFI szervezetek integrált együttműködése és szolgáltatáshalmaza Budapest műszaki innovációs centrumává teheti, az innovációs ökoszisztéma támogató, katalizáló tényezőjeként.

KK

fotó: BME, bélyegkép:ITM